Rovarhálók

A  szúnyogháló a szúnyogok és más rovarok távol tartására szolgáló
sűrű háló, melyet épületek nyílászáróira szokás felszerelni.

Fix szúnyogháló ( műanyag, illetve alumínium kerettel)

fix szúnyogháló2A  nyílászárókra fixen felszerelt rovarhálók egyszerű megoldást jelenthetnek, de megakadályozhatnak bizonyos mindennapi dolgok elvégzésében bennünket: pl. párkányra elhelyezett virágok locsolása.

A fix helyzetű szúnyoghálók alapesete, hogy valamilyen keretre kifeszítik magát a hálót. A keret, az esetek nagy részében maga a nyílászáró. Adott esetben szükség, illetve igény lehet saját feszítőkeret alkalmazására. Leggyakoribb a könnyű alumínium keretszerkezet alkalmazása. Az ilyen fix keretes szúnyoghálók rögzítése a nyílászáróra többféleképpen történhet. A leggyakoribb, hogy egyszerűen rácsavarozzák a feszítőkeretet a nyílászáróra, de főleg az alumínium keretes rovarhálóknál szóba jönnek különböző oldható rögzítőfüles vagy épp mágneses rögzítési megoldások.

Mobil szúnyogháló

20150304_133057

A mobil szúnyogháló nagy előnye, hogy kiválaszthatjuk, nyitott vagy zárt állapotban legyen.

A mozgatható szúnyoghálók a mozgatási irányuk szerint, illetve alkalmazási helyük szerint csoportosíthatók.

 Mobil szúnyoghálók alatt, a mozgatható hálófelülettel rendelkező rovarhálókat értjük. A mozgatás iránya szerint
megkülönböztethetünk függőleges és vízszintesen mozgatható, valamint nyílóajtó szúnyoghálóinkat.

 

Nyíló szúnyogháló

nyíló szúnyoghálóKifejezetten ajtók elé kifejlesztett szúnyogháló típus. választhatóan rugós vagy normál zsanéros kivitelben is rendelhető.

A nyíló szúnyogháló megfelelő záródásáról a rugós zsanér esetében mágneses rögzítő, míg normál zsanér esetében csappantyú gondoskodik.

Anyagát tekintve teljesen alumínium kerettel rendelkezik.

A nyíló szúnyogháló minden esetben egy kereszt merevítővel van ellátva ami a szerkezet merevítése miatt nagyon fontos, de emellett a fogantyút is helyettesíti.

Rolós szúnyogháló ( egy tokos és két tokos kivitelben)

rolos_szunyoghalo-also-fixakaszto-nagy A rolós szúnyogháló, nem csak ablakoknál de ajtók esetében is alkalmazható. Míg az ablakoknál
fentről lefelé történik a szúnyogháló mozgatása, addig az ajtók esetében a szúnyoghálót oldal irányba húzzuk el. ablakok esetében a szúnyogháló alumínium fix akasztó segítségével kerül rögzítésre. Ajtónál a rolós szúnyoghálót egy nagyon erős mágneses betét tartja a helyén zárt állapotban könnyen felszerelhető, ajtók esetében kis rögzítő fülekkel történik a szúnyogháló felszerelés, az ablakok esetében erre nincs szükség. Meglévő redőny elé is felszerelhető, nincs szükség a redőny ideiglenes leszerelésére sem.

 

A toló szúnyogháló ajtók( egy, illetve két ajtós kivitelben) ideális védelmet biztosítanak, nagy felületek
esetében. Elegáns megoldás lehet meglévő toló-bukó vagy emelő-toló erkélyajtók esetében, illetve a nagyméretű kétszárnyas erkélyajtóknál is kivitelezhető.